Wijnboer worden?

Passie voor wijn?

Wijnboer worden? Bent u een wijnliefhebber die daar van droomt? Via ons kunt u dat realiseren door wijnstokken te leasen. De gemiddelde oogst van één wijnstok is ongeveer 1,5 à 2 flessen per jaar. De minimale afname wijnstokken zijn 12 stuks. Dit levert u per jaar rond de 24 mooie flessen wijn op. We kunnen op het etiket natuurlijk uw eigen (bedrijfs)naam drukken of zelfs een foto. Op zoek naar een bijzonder cadeau? U kunt de wijnranken ook cadeau geven voor een bruiloft of een jubileum. Het is ook mogelijk om alleen de wijn voor een speciale gelegenheid cadeau te doen. Het etiket kan worden voorzien van een persoonlijk tekst of foto (minimale afname 4 dozen (24 flessen))

Kosten

De vaste jaarlijkse kosten bedragen € 20,- per wijnstok. De vaste jaarlijkse leasekosten voor 12 wijnranken bedragen is €240,- inclusief BTW. U ontvangt hiervan bij aanvang van het leasecontract een factuur. Een lease contract gaat u aan voor 3 jaar. De overige kosten, ongeveer €60,- (fles, kurk, etiketten, verpakking en Nederlandse accijnzen, transport) worden tegen kostprijs achteraf in rekening gebracht. U betaalt deze kosten bij het afhalen of opsturen van de wijn.

Wat doen wij?

Uw wijnstokken staan op een kavel van Domaine de la Dame in de wijngaard op het Château Court les Mûts. De eigenaren de familie Sadoux, sinds drie generaties wijnboer, draagt zorg voor de wijngaard! Onze taak is toezicht houden op uw wijnranken, het oogsten en het maken van de wijn.

Wijn uitleveren

Het gezamenlijk transport van de wijn naar Nederland en België vindt plaats in november. Elk jaar huren wij een ruimte, waar u uw wijn kunt afhalen onder het genot van een glas wijn van het domein. Transport naar overige landen is mogelijk via cargo vlieg transport.

Locatie

Het wijnchateau ligt in Saussignac, ten zuid-westen van Bergerac. Deze streek, bij wijnliefhebbers beter bekend als het achterland van de grote broer Bordeaux. Het grenst zelfs aan Saint Emilion, één van de mooiste wijngebieden van Bordeaux. Dezelfde druivensoorten, zoals Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet franc worden er gebruikt en de grond is nagenoeg identiek, kalk/klei. Naast de rode wijn (van de lease wijnstokken) hebben ze op hun wijngaard ook nog vele andere wijnen, zoals de witte, de zoete, halfzoete wijnen.

Wist u dat

De druif wordt in September/Oktober geplukt en daarna begint het proces van het maken van de wijn. Dit proces duurt ongeveer 10 maanden. Natuurlijk kunt u een kijkje komen nemen bij de oogst of misschien wilt u zelfs wel meehelpen!