Over Helena

Naar Frankrijk

De Nederlandse Helena vertrok in 1979 als au pair naar Parijs, waar ze Frans studeerde aan de Sorbonne. Nadat ze een tuinbouw bedrijf had die planten verkocht op de hallen van Parijs, vertrok ze met haar vier kinderen naar de Dordogne. In 2003 richtte ze een wijnbouwbedrijf “la Ferme du Mège“ op. Een landgoed van twaalf hectaren en een droom werkelijkheid werd, namelijk: een eigen wijngaard in de Dordogne!

Wijnboerin

Helena leerde het vak als wijnboerin, liep stages, ging in de leer en al snel kreeg ze haar eerste médaille Concours de Paris in 2006. Als wijnboerin in Frankrijk, kwam nog een droom uit! Een eigen wijngaard die je kunt delen met andere wijnliefhebbers. Met dit concept ontving ze zelfs een beloning door een prijs in Bordeaux te winnen: The Best of the Wine tourism.

Wijnranken leasen

In 2016 verkocht ze haar bedrijf “la Ferme du Mège“. Hierna vestigt ze zich in het zuid westen van Bergerac, in Eymet, samen met haar partner Jean Claude. Het idee begon te rijpen om iedereen een wijnboer te laten worden en van het één kwam het ander en richtte zij de gilde Domaine de la Dame op.

Wijnkelder & logeren

Helena en Jean-Claude laten u met plezier kennis maken met de Pays de Bergerac-wijnen in hun wijnkelder in Eymet. De wijngaarden van Domaine de la Dame bevinden zich in Château Court les Mûts, op 20 km van Eymet. Ook kunt u de Villa de la Dame voor 7 personen hren (in juli en augustus, reserveren via France Villa) of een paar dagen in logeren in de studio, voor twee personen, alleen in het voorjaar of naseizoen van september tot november. (reserveringen via Helena).

Château Court les Mûts

Het wijnkasteel van de familie Sadoux, Château Court les Mûts voldeed aan al haar eisen, hier heeft Domaine de la Dame kavels uitgezet, waar de Nederlandse en Belgische wijnboeren de wijnstokken kunnen pachten!

Ook wijnboer worden?

Dat kan! Hoe werkt het? U kunt bij ons wijnstokken leasen. De gemiddelde oogst van één wijnstok is ongeveer 1,5 à 2 flessen per jaar. De minimale afname wijnstokken zijn 12 stuks. Dit levert u per jaar rond de 24 mooie flessen wijn op. We kunnen op het etiket natuurlijk uw eigen (bedrijfs)naam drukken of zelfs een foto. Op zoek naar een bijzonder cadeau? U kunt de wijnranken ook cadeau geven voor een bruiloft of een jubileum. Het is ook mogelijk om alleen de wijn voor een speciale gelegenheid cadeau te doen. Het etiket kan worden voorzien van een persoonlijk tekst of foto (minimale afname 2 dozen ( 12 flessen))