Wijnstokken leasen

wijnboer worden in Frankrijk wijnboer worden in frankrijk wijnboer worden in Frankrijk

Hoe het werkt

U kunt bij ons wijnstokken leasen. De gemiddelde oogst van één wijnstok is ongeveer 1,5 à 2  flessen per jaar. De minimale afname wijnstokken zijn 12 stuks. Dit levert u per jaar dan rond de 24 mooie flessen wijn op.

Lease contract

Het huurcontract wordt aangegaan voor een periode van 3 jaar. Elk jaar ontvangt de pachter een overeenkomstige hoeveelheid wijn van de wijngaard Domaine de la Dame.

wijnboer worden in Frankrijk wijnboer worden in Frankrijk wijnboer worden in Frankrijk

Wat doen wij

Uw wijnstokken staan op een kavel van Domaine de la Dame in de wijngaard op het wijnkasteel. De eigenaren de familie Sadoux, sinds drie generaties wijnboer draagt zorg voor de wijngaard! Onze taak is toezicht houden op uw wijnranken, het oogsten en het maken van de wijn.

De druif wordt in September/Oktober geplukt en daarna begint het proces van het maken van de wijn. Dit proces duurt ongeveer 10 maanden. Natuurlijk kunt u een kijkje komen nemen bij de oogst of misschien wilt u zelfs wel meehelpen!

Wijn uitleveren

Het gezamenlijk transport van de wijn naar Nederland vindt plaats in November. Elk jaar huren wij een ruimte, waar u uw wijn kunt afhalen onder het genot van een glas wijn van het domein.

Kosten wijnstokken leasen

De vaste jaarlijkse kosten bedragen € 15,- ( Franse BTW incl ) per wijnstok. Het vaste jaarlijkse leasekosten voor 12 wijnranken bedragen dus € 180,-.
U ontvangt hiervan bij aanvang van het leasecontract een factuur.

De overige kosten (fles, kurk, etiketten, verpakking en Nederlandse accijnzen, transport) worden tegen kostprijs achteraf in rekening gebracht. Deze kosten zijn variërend maar bedragen op dit moment € 2,20 per fles. U betaalt deze kosten bij het afhalen van de wijn.

Wij houden u het hele jaar op de hoogte

Wij sturen u ongeveer vier keer per jaar, via de email, een nieuwsbrief toe met bijgesloten foto’s, zodat u op de hoogte blijft van de werkzaamheden op het land.

Om ook wijnboer in Frankrijk te worden, kunt u telefonisch  
+33 (0)6 07 45 97 69 of via de email contact met ons opnemen.

 

 

Back to Top