Het wijnchateau

wijnboer worden in Frankrijk wijnboer worden in Frankrijk wijnboer worden in Frankrijk
Wijnchateau les Court les Mûts

Uw geleasde wijnstokken staan op een kavel van Domaine de la Dame in de wijngaard van het wijnchateau  les Court les Mûts

Het chateau ligt in Saussignac, ten zuid-westen van Bergerac. Deze streek, bij wijnliefhebbers beter bekend alshet achterland van de grote broer Bordeaux. Het grenst zelfs aan Saint Emilion, één van de mooiste wijngebiedenvan Bordeaux. 

Dezelfde druivensoorten, zoals Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet franc worden er gebruikt en de grond is nagenoeg identiek, kalk/klei.

Naast de rode wijn (van de lease wijnstokken) hebben ze op hun wijngaard ook nog vele andere wijnen, zoals de witte, de zoete, halfzoete wijnen.


wijnboer worden in Frankrijk wijnboer worden in Frankrijk wijnboer worden in Frankrijk

Het wijnchateau bezoeken

Natuurlijk bestaat de mogelijkheid om het wijnchateau  les Court les Mûts te bezoeken. Dit is alleen mogelijk volgens afspraak, zodat wij de tijd kunnen nemen om u een rondleiding te geven en om de wijn te laten proeven.  Eveneens worden er jazzconcerten in de wijnkelder georganiseerd of kunt u meehelpen oogsten en met handen en voeten de druiven komen persen! Meer weten over deze mogelijkheid, neem dan contact op.

Wij bieden ook de mogelijkheid te overnachtingen in een prachtige vakantievilla met zwembad Meer info

 

Back to Top